Ginstreams trekken door

Het zal u vast niet ontgaan zijn, Batenburg Ginstream (aAa 165) is gepromoveerd tot fokstier. Afgelopen jaar heeft hij die status bereikt, en met verve.

Ginstream

De voortekenen waren al gunstig, als prachtig gebouwde stier uit een bewezen koefamilie, en klinkende namen in z’n stamboom was hij zeer beloftevol.

Ginstream heeft de verwachtingen meer dan ingelost. Samen met halfbroer Mars Frassino behoort hij tot de absolute top in de aAa 156-groep wat betreft NVI, TIP, gezondheid en levensduur.

Jeugdige laatrijpe vaarzen

Daarbij fokt Ginstream op een zeer consistente manier gitzwarte, jeugdige laatrijpe vaarzen die zich uitstekend doorontwikkelen. Ze doen er als tweedekalfs qua productie dan ook nog een flinke schep bovenop. Ze zijn fraai van rib en voorzien van stabiele, licht hellende kruizen. Dit zorgt samen met de glasharde benen voor een uitstekend beengebruik. Daarbij is de klauwgezondheid subliem.

Frisse bloedvoering

Ginstreams geven veel melk uit soepele, goed gevormde uiers, waarvan de spenen iets langer zijn. Mede door z’n frisse bloedvoering en aAa 165 is deze allrounder nu al immens populair, en we kijken uit naar het vervolg. Ginstream heeft A2/A2 en BB en is tevens gesekst beschikbaar.

Ginstream dochter Batenburg Waldi 2713, 2e lacatatie

Ginstream dochter Batenburg Waldi 2717, 2e lacatatie