Caruso meest duurzaam

Veecom draagt duurzaamheid reeds lang hoog in het vaandel. Al ver voordat het een modebegrip werd, was het een belangrijk speerpunt in onze stierselectie. En met succes, getuige vroegtijdig erkende levensduurtoppers als Bookie, Mtoto en Prince.

FaWi Caruso

Ook in het later opgestarte jonge stieren testprogramma Farmers Wish was en is laatrijpheid en levensduur uitgangspunt. Ook hier is deze aanpak niet zonder gevolg gebleven.

Qua aanhoudingscijfers is Weggelhorster Disclosure (aAa 516) de hoogst genoteerde ‘ronde’ stier.

De meest gebruikte weergave van duurzaamheid is het aantal levensduurdagen. Ook hierbij scoren de stieren uit ons eigen testprogramma torenhoog. Batenburg Ginstream (aAa 165) en Mars Frassino (aAa 156) bijvoorbeeld; zij behoren met 558 resp. 613 dagen tot de absolute top in de aAa 156-groep.

Maar liefst 680 levensduurdagen

Maar de hoogste van allemaal is FaWi Caruso (aAa 156) met maar liefst 680 levensduurdagen. Deze Malki-zoon komt uit een internationaal erkende koefamilie die stieren leverde als BG-ET, Selvino en Leko.

Met Malki x Ramos x Laudan x Jocko x Mtoto heeft Caruso een droomafstamming, en is levensduur haast verzekerd. De dochters van Caruso zijn jeugdig, goed gebouwd, fraai van rib en voorzien van stabiele, licht hellende kruizen. Caruso’s hebben geweldige uiers; sterk aangehecht en van prima kwaliteit. De iets kromme benen worden zeer goed gebruikt, waarbij de klauwen erg best zijn.

Uitgesproken kwaliteitsdieren

Caruso’s tonen zich uitgesproken kwaliteitsdieren zoals onderstaand tweetal dochters zo fraai laat zien. Hij is niet meer in leven, maar er is nog sperma op voorraad. Hij combineert geweldig met het vele Mogul-bloed.

Caruso dochter Akke 147

Caruso dochter Jeltje 173